Eames house

eamesfront

eamespatio

eamesswing

One of my favorite places in L.A. without a doubt is the Eames ‘Case Study House #8’.

The design of the house began in 1945 to fit in with the surrounding meadow and eucalyptus trees, building with only post-war off-the-shelf materials. The Eames moved in in 1949 and lived and worked there for the rest of their lives. The house has been kept pretty much as they left it.

You’re not allowed inside the house, just allowed to peer in as much as you can through the windows … and photos of the interior are forbidden. It was built as half house and half work studio, with a small courtyard in between. It’s very simple in design but incorporates a beautiful movable system inside that enables the interior to be rearranged, allowing for the optimum display of certain objects. Of course it contains plenty of furniture and objects designed by Charles and Ray Eames, which inevitably makes us hungry for a bit of shopping!

I always come away from this house feeling inspired. It is such a peaceful place and the details are so simple yet fantastic. It really makes me want to build my own home. Now.

2 Responses to “Eames house”


  1. 1 ºC May 11, 2009 at 8:06 pm

    That brings back good memories, I want to go there again!

  2. 2 lucindanewtondunn May 11, 2009 at 9:18 pm

    Lets build our own!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Photos

View photos on Flickr and Instagram

Shop

Coming soon! Please contact directly.
© All Rights Reserved.

Please ask for permission before reproducing images or content. If you hold the copyright for an image or specific content and would like us to remove it then please contact us directly.

Follow spacetothink's Blog on WordPress.com

%d bloggers like this: